olimpos gezi rehberi

Olimpos Gezi Rehberi

Şehir hayatından bunaldınız ve kendinizi birkaç gün de olsa doğanın kucağına bırakmak istiyorsunuz. Ağaç evlerde konaklayarak sabahları kuş sesleri ile uyanıp akşam cırcır böcekleri ile uykuya dalmak güzel olmaz mı hiç? Üzerine bir de zümrüt yeşili deniz eklenince “mutluluğun resmi” tamamlanıyor. Hippi diyarı olarak da bilinen Olimpos daha çok sırt çantalı gezginlerin radarında olsa da bohem havasını korumaya devam ediyor. Olimpos’u güzel kılan şeylerden biri de her türlü ihtiyaca cevap vermesi. İsterseniz havlunuzu plaja serip tüm gün denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Bu kadar sakinlik beni sıkar derseniz dalış, kaya tırmanışı, atv ile safari, antik kent gezisi gibi birçok aktivite Olimpos’ta sizleri bekliyor. Hadi gelin, Olimpos gezi rehberi ile bu güzel yeri birlikte keşfedelim…

svg%3E

Olimpos Nerede ve Nasıl Gidilir?

Olimpos Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı. Kemer ve Kumluca ilçeleri arasında yer alan Olimpos Antalya’ya 85 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Olimpos’un yanı başında ise Çıralı yer alıyor. Sahilden 15 dakikada yürüyerek ulaşabileceğiniz Çıralı’ya arabanız ile gitmek isterseniz yolculuk 25 dakika sürüyor. Olimpos’a arabayla gelebileceğiniz gibi minibüsler ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Olimpos Antalya arası yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor.

Araba ile Olimpos’a Nasıl Gidilir?

Olimpos’a Antalya merkezden gelmek isterseniz sırasıyla Beldibi-Göynük-Kemer-Çamyuva-Tekirova güzergahlarını takip etmelisiniz. Tekirova’dan sonra Çıralı-Yanartaş tabelası karşınıza çıkıyor. Yolu karıştırıp Çıralı’ya dönmeyin, çünkü Çıralı’dan Olimpos’a araba ile geçiş yok. İleride Olimpos tabelasını gösteren yola saptığınızda yaklaşık 15 dakikalık bir yolculuk sonrası Olimpos’a ulaşabilirsiniz. Olimpos’a giden yol biraz virajlı, ama yemyeşil dağlar arasında ilerlerken virajı unutuyor ve manzaranın güzelliğine kendinizi kaptırıyorsunuz. Arabanızın camını açın ve temiz havayı içinize çekin… Olimpos Antik Kenti’nin girişinde otopark mevcut. 24 saatlik park ücreti motosiklet için  2 TL, otomobil için ise 5 TL.

Minibüs ile Olimpos’a Nasıl Gidilir?

Arabam yok, nasıl gideceğim diye düşünenler için Olimpos’a minibüs seferleri de düzenleniyor. Antalya Otogarı’ndan Kumluca yönüne giden minibüslere binerek Olimpos’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak burada önemli bir detay var. Minibüsler sizi direkt olarak Olimpos’a bırakmıyor. Olimpos kavşağında indikten sonra sizi aşağı bırakacak olan minibüslere binmeniz gerekiyor. Yaz döneminde 10-15 dakikada bir minibüs seferleri yapılıyor. Kavşaktan Olimpos’a götüren minibüsler sabah 9.00 akşam 18.00 saatleri arasında çalışıyor. Olimpos’a gelmek için Fethiye veya Kaş’a giden otobüs firmalarını da tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde Olimpos kavşağında indikten sonra minibüs ile 20 dakikada sahile ulaşabilirsiniz. Antalya-Olimpos arası minibüs ve otobüsler ile ulaşım ücreti 15 TL’dir. Olimpos kavşağı ile sahil arasında hizmet veren Olimpos minibüsleri ise kişi başı 7 TL’dir. (2019)

Antalya Havalimanı’ndan Olimpos’a Nasıl Gidilir?

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden Antalya’ya haftanın her günü uçak seferleri mevcut. Eğer Antalya Havalimanı’ndan direkt Olimpos’a gelmeyi düşünüyorsanız Havaş servisine binebilir, Antalya Otogarı’nda inerek buradan minibüs/otobüsler ile Olimpos’a gelebilirsiniz. Dilerseniz Antalya Havalimanı’ndan araç kiralayabilir veya transfer hizmeti ayarlayabilirsiniz. Olimpos’ta konaklamayı düşünüyorsanız birçok pansiyonun ek ücret karşılığında havalimanı transfer hizmeti bulunuyor.

svg%3E
Olimpos’ta konaklayabileceğiniz birçok pansiyon bulunuyor

Olimpos’ta Nerede Kalınır? 

Bir yanda Olimpos Antik Kenti, öbür yanda Beydağları ile çevrili olan Olimpos doğa ile iç içe tatil yapabileceğiniz nadir yerlerden biri. Olimpos bana Kabak Koyu‘nu anımsattı. Ama bence ondan çok daha güzel. Olimpos’un en önemli özelliği arkeolojik ve doğal sit alanı olarak koruma altına alınması. Bu sayede etrafta hiçbir çirkin yapılaşma yok. Ne yazık ki beton yığınına alıştırıldık, belki de bu yüzden Olimpos ve yanı başındaki Çıralı bu denli huzur verici geldi bana… Burada beş yıldızlı otel beklentiniz olmasın. Çoğu ağaç evlerden oluşan pansiyonlar burada ilk konaklama seçeneğini oluşturuyor. Olimpos’ta konaklamayı düşünüyorsanız konfor beklentinizi yüksek tutmamanızda fayda var. Çünkü burası salaşlığı ve doğallığı ile ünlü. Kadir’in Ağaç Evleri Olimpos’un en popüler konaklama yeri. Sahibi Kadir Bey Olimpos’ta ağaç ev konseptinin de öncüsü. Kendisinin başlattığı ağaç ev akımı yıllar içerisinde yaygınlaşmış ve ortaya doğa ile uyumlu harika bir konaklama seçeneği çıkmış. Kadir’in Ağaç Evleri’ni popüler yapan bir diğer nokta ise Olimpos’ta gece hayatının yıldızı Öküz Bar’ın burada yer alması. Buranın tek dezavantajı Olimpos Sahili’ne epey uzakta olması.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Tarih ve doğanın iç içe geçtiği Olympos Antik Kenti’nin tarihi MÖ 300’lü yıllara dayanıyor. Her ne kadar büyük bir kısmı zamana yenik düşse de gezmesi en keyifli antik kentlerden biri.🗿Giriş ücreti 20₺, müzekart geçerli. Olimpos tarafında kalıyorsanız plaja gitmek için antik kentten geçmeniz gerekiyor. 10 girişlik bilet ücreti 30₺. Araba ile gelenler için otopark mevcut, gün boyu 5₺.🚘 İniş-çıkışlar fazla olduğu için mutlaka spor ayakkabı ile gelmenizi öneririm. Yaz aylarında yılanlara aman dikkat!😬🐍 . . . #seyahatimgeldi #gezi #seyahat #olympos #antalya #gezibaglari #neredekal #wanderlustturkiye #gezginyasamlar #seyyah #gezgin #gencgezginler #anadolufotograf #kadrajimdan #benimgozumden #aniyakala #gununfotografi #öncetürkiyeyikeşfet #gezirehberi #gununkaresi #denemenlazim #hurriyetseyahat #cokgezenlerkulubu #yolaçık #themagger #roamersclub

seyahatimgeldi (@seyahatimgeldi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Türkmen Ağaç Evleri, Deep Green Bungalows, Likya Evleri, Naturel Pansiyon, Yakamoz Pansiyon, Olympos Orange Bungalows Olimpos’ta konaklayabileceğiniz yerler arasında. Tesislerin birçoğu oda-kahvaltı konsepti ile hizmet verirken sadece konaklama veya yarım pansiyon gibi seçenekler sunan yerler de bulunuyor. Olimpos’taki pansiyonların hepsi portakal ve nar ağaçları içerisine gizlenmiş, hepsinin hamağı ve sediri var. Olimpos’ta konaklama ücretleri bahar ve yaz sezonunda değişiklik gösteriyor. Nisan-Mayıs aylarında gecelik oda ücreti 150-200 TL arasında değişen fiyatlar Haziran-Eylül arası biraz daha yükselebiliyor. Okulların kapanması ile birlikte yoğunluğun artması ve üzerine Antalya’nın kavurucu sıcağının eklenmesi nedeniyle Olimpos’un keyfini çıkarmak için Nisan, Mayıs ve Ekim aylarını tercih etmenizi tavsiye ederim.

Olimpos aynı zamanda ülkemizde çadır tatili yapılabilecek en güzel adreslerden biri. Olimpos’ta gezerken yerli-yabancı sırt çantalı gezginlere fazlasıyla rastlayabilirsiniz. Olimpos’ta kamp yapmak belli kurallara tabi tutulmuş. Yukarıda da bahsettiğim üzere burası hem arkeolojik hem de doğal sit alanı olduğu için ‘çadırımı şuraya kuruvereyim’ gibi bir ortam hayal etmeyin. Sahil bölgesi caretta carettaların üreme yeri olduğu için özellikle yaz aylarında kamp yapmak ve ateş yakmak kesinlikle yasak. Zaten sahilde yürüyüş yaparken uyarı tabelaları her yerde karşınıza çıkıyor. Olimpos’ta kamp yapmak için tercih edebileceğiniz yerler ise; Çıralı Camping, Sundance Camp ve Engin Pansiyon Camping.

svg%3E
Çıralı’daki Barış Pansiyon’dan oldukça memnun kaldık

Olimpos’un bohem bir havası var ancak bence konaklamak için Çıralı tarafı çok daha ideal. Özellikle çocuğunuz varsa veya biraz daha konforunuza düşkünseniz Çıralı pansiyonlarından da memnun kalacağınıza eminim. Olimpos’un dezavantajı denize uzak olması ve pansiyonlardan sahile gitmek için her seferinde Olimpos Antik Kenti’nden geçmek zorunda kalmanız. Burada şu detaydan da bahsetmek istiyorum. Eğer Olimpos’ta konaklamayı düşünüyorsanız sahile giriş için 10 seferlik kullanabileceğiniz kartlardan alabilirsiniz. 10 girişlik kartın ücreti 30 TL. Birkaç gün de kalsanız günlük giriş kartı almayın, daha pahalıya mal oluyor. Plaj giriş kartını konaklayacağınız pansiyondan alabilirsiniz.

Biz Çıralı’daki Barış Pansiyon’da konakladık. Pansiyonun en güzel yanı denizin karşısında olmasıydı. Araçla gelmiyorsanız bu oldukça avantajlı bir durum oluyor. İster beton oda, isterseniz ahşap oda seçenekleri sunan Barış Pansiyon’da Mayıs ayında geceliği iki kişi 150 TL’ye kaldık (2018). Sabah kahvaltısı da fiyata dahildi. Sabah horoz sesleri eşliğinde uyanıp, gece uzun uzun yıldızları seyrettik. Dolu dolu iki gün geçirdikten sonra Çıralı ve Olimpos’a her sene geleceğimize dair söz verdik 🙂 Çıralı’da da çok fazla konaklama seçeneği mevcut. Bungalov evlerin yanı sıra pansiyonları da tercih edebilir, keyifle tatilinizi geçirebilirsiniz. Olimpos Çıralı Sahili’nden 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor.

svg%3E

Olimpos’ta Ne Yapılır?

Olimpos’a günübirlik gelebileceğiniz gibi 2-3 gün kalarak birbirinden renkli aktivitelere katılabilir, tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz. İlkbahar ve sonbahar ayları ise Olimpos’u keşfetmek için en ideal dönem.

Cam Gibi Denizde Yüzmenin Tadını Çıkarın

Beydağları Milli Parkı’nın yeşillikler içerisindeki manzarasıyla denize girmenin keyfe dönüştüğü Olimpos Plajı huzur ve sakinlik arayanların ilk tercihi. Çünkü sahilde hiçbir yapılaşma yok. Kilometrelerce uzanan kumsal Çıralı’ya kadar devam ediyor. Mayıs ayında gittiğimizde sadece birkaç kişi denize giriyordu. Duyabildiğimiz tek ses ise kuş sesleriydi…Olimpos sahili caretta carettaların üreme alanlarından biri olduğu plaja araç ile girişe izin verilmiyor. Otopark Olimpos Antik Kenti’nin girişinde yer alıyor. Aracınızı oraya bıraktıktan sonra antik kent içerisinden 15 dakikalık bir yürüyüşle plaja ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde Olimpos tarafında konaklıyorsanız plaja gelmek için her gün Olimpos Antik Kenti’nden geçmek zorundasınız. Çünkü Olimpos’u plaja bağlayan tek yol burası. Olimpos Antik Kenti girişinde her gün ücret ödememek için 10 geçişlik plaj kart alabilir veya Müzekart çıkartarak ücretsiz geçebilirsiniz.

svg%3E
Olimpos sahili

Olimpos sahilinde sit alanı olduğu için şemsiye, şezlong, soyunma kabini, tuvalet gibi imkanlar bulunmuyor. Eğer araba ile gelirseniz şezlong ve şemsiye getirmenizi tavsiye ederim. Özellikle Temmuz, Ağustos aylarında şemsiye olmadan uzun süre oturmanız zor. Olimpos’ta pansiyonların yanında birçok market ve büfe var. Yiyecek- içecek ihtiyacınızı buradan karşılayıp plaja öyle geçin derim.

Olimpos’un denizi taşlık. Bu yüzden su her daim şıkır şıkır. Eğer siz de benim gibi soğuk denize giremeyenlerdenseniz Olimpos’u çok seveceksiniz. Çünkü suyu ideal sıcaklıkta. Bavulunuza bir çift deniz ayakkabısı koymayı unutmayın, yoksa denize girişte ayaklarınız fazlasıyla acıyabilir.

svg%3E
Tekne turlarına Adrasan veya Çıralı’dan da katılabilirsiniz

Tekne Turu ile Farklı Koylara Açılın

Deniz tutkunuysanız sadece Olimpos ile sınırlı kalmayın, çevrede keşfedilmeyi bekleyen daha birçok koy sizi bekliyor. Yaz aylarında her gün sabah 10.30’da Olimpos, Çıralı ve Adrasan’dan hareket eden teknelerle eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Tekne turlarında 3 farklı rota bulunuyor. 1. rotada Cennet Koyu, Ceneviz Koyu, Sazak Koyu, Akvaryum ve Mağaralar’ı ziyaret ederken 2. rotada sadece Sulu Ada ve Ceneviz Koyu’nda zaman geçirebilirsiniz. 3. rotada ise Phaselis, Kleopatra ve Maden Koyu’nun turkuaz sularında yüzebilirsiniz. Hepsi birbirinden güzel koylar arasında seçim yapmakta zorlanacağınızdan eminim. Olimpos tekne turları düşük sezonda 70 TL’den başlıyor sezon açılınca ücret 100 TL’ye kadar çıkabiliyor. Ücrete balık, salata, makarna, meyve ve çay ikramları da dahil. 17.30’a kadar denizin tadını çıkarabileceğiniz tekne turları Akdeniz’e aşık ediyor, benden söylemesi…

svg%3E

Olimpos Antik Kenti’ni Ziyaret Edin

Olimpos elbette deniz, kum, güneşten ibaret değil. Olimpos’a gelmişken antik kenti ziyaret etmeden dönmek olmaz. Phaselis Antik Kenti ile birlikte Akdeniz’in en önemli antik kentleri arasında yer alan Olimpos Antik Kenti Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde. Bu nedenle birçok kalıntı ormanların ve çalıların içerisine gizlenmiş durumda. Antik kentin tam olarak ne zaman kurulduğu hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte İÖ 167 yılında basılan Likya Birlik sikkelerinde isminin geçtiği biliniyor.

Roma döneminden önce korsan yatağı olarak bilinen Olimpos Antik Kenti’nde Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılar yer alıyor. Giriş Kompleksi, Kuzey Nekropol, Güney Nekropol, tapınak, piskoposluk sarayı, Roma hamamı ve kral mezarlarından oluşan Olimpos Antik Kenti’ni 1.5-2 saatte gezebilirsiniz. Olimpos Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor ve yeni yapılar gün yüzüne çıkartılmaya çalışılıyor. Olimpos Antik Kenti’ne giriş ücreti 30 TL. Eğer Müzekart’ınız varsa ören yerini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Antik kente giriş için yukarıda da söylediğim gibi 30 TL’ye 10 girişlik plaj kartı alabilir, sonrasında plajda yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Olimpos Antik Kenti Ziyaret Saatleri: 15 Nisan-2 Ekim tarihlerinde 08.00-19.00 / 3 Ekim-14 Nisan tarihlerinde 8.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

svg%3E
Olimpos’ta gün doğumu

Gün Doğumunun Eşsiz Manzarasını Kaçırmayın

Olimpos’ta hafızanıza kazınan bir an yaşamak istiyorsanız saatinizi 5.30’a ayarlayın ve fotoğraf makinenizi alarak sahilin yolunu tutun. Zaten oksijen miktarı bol olduğu için burada çok daha kolay uyanıyorsunuz ve 4-5 saatlik uyku bile yetiyor. En azından bana öyle oldu:)

Gün doğumu manzarasına karşı ister yoga yapın, ister meditasyon (biz izlemeye gittiğimizde yalnız değildik, birkaç turist meditasyon için çoktan yerini almıştı) Sabahın beşinde sıcacık yatağınızdan çıkma fikri ilk başta kolay gelmeyebilir, ancak bu anı yaşayınca “iyi ki gelmişim” diyeceğinize eminim.

Sönmeyen Ateş Yanartaş’a Çıkın

Yanartaş’ı eminim birçoğunuz duymuşsunuzdur. Efsanelere konu olan ve durmaksızın yanmasıyla bilinen Yanartaş Çıralı’da yer alıyor. Çam ormanlarının arasında harika bir görüntüye sahip olan Yanartaş’a önce araç sonra ise kırk dakikalık bir tırmanış ile ulaşılabiliyor. Ee, her güzelliğin bir bedeli var değil mi 🙂 Çıralı girişini geçtikten sonra aracınız ile 3 kilometre daha gidiyorsunuz ve Yanartaş’ın girişine ulaşıyorsunuz. Burası 24 saat açık olduğu için dilediğiniz zaman gelebilirsiniz. Bence ziyaret için en güzel zaman gün batımı saatleri. Alevlere gün batımı eşlik edince seyrine doyulmaz bir manzaraya şahit oluyorsunuz. Yanartaş’a giriş ücreti kişi başı 8 TL, girişten sonra patika yoldan yukarıya hafif zorlu bir tırmanış sizi bekliyor. Ayağınıza mutlaka spor ayakkabı giymenizi öneririm, parmak arası veya sandaletle çıkmaya kalkarsanız düşmeniz yüksek ihtimal. Tatiliniz zehir olsun istemezsiniz değil mi?

Kayalıklar arasından sızan metan gazının yüzyıllardan bu yana yanmasıyla Olimpos Ateşi olarak da bilinen Yanartaş’a gece çıkmak da hayli popüler. Etrafta hiç ışık olmadığı için yıldızların altında alevleri izlemek fazlasıyla romantik ancak çıkış ve inişi de düşünmeyi unutmayın. Eğer Yanartaş’a gece gitmeyi düşünüyorsanız telefon ışığı bana yeter demeyin ve mutlaka yanınıza fener alın. Ateşte marshmallow kızartıp şarap içmeyi de unutmayın!

Trekking ile Tatilinize Adrenalin Katın

Bildiğiniz üzere Olimpos dünyaca ünlü Likya Yolu üzerinde yer alıyor. Fethiye’den başlayıp Antalya’da son bulan 535 kilometrelik Likya Yolu’nun bir kısmını yürümek fazlasıyla heyecan verici değil mi? Siz de Olimpos seyahatinize farklı deneyimler katmak isterseniz bölgeye en yakın olan trekking rotalarında yürüyüş yapabilirsiniz. Gelidonya Feneri, Sazak Koyu ve Musa Dağı Olimpos’a en yakın trekking rotaları arasında yer alıyor. Sonbahar ve ilkbahar ayları Olimpos’ta trekking yapmak için en uygun dönemler arasında yer alırken etaplar ortalama 2.5-4 saat arası sürüyor. 

svg%3E
Olimpos

Bisiklet ile Özgürce Gezmenin Tadını Çıkarın

Olimpos’ta bisiklet ve ATV turları da bölgeyi keşfetmek için en eğlenceli aktiviteler arasında. Günlük bisiklet kiralayarak Olimpos’tan Çıralı’ya kadar turlayabilir, vücudunuza bol miktarda oksijen depolayabilirsiniz. Bölgede bisiklet kiralayabileceğiniz birçok işletme bulunmakla birlikte bazı pansiyonlar da bisiklet kiralama hizmeti veriyor. Ücretler ise günlük 25-30 TL arasında değişiyor. Nabzınızı daha fazla yükseltmek isterseniz 3 saat süren ATV turlarına katılabilir ve farklı bir deneyime imza atabilirsiniz.

Olimpos’ta Gece Hayatı

Olimpos sakinliği ile öne çıkan tatil yerlerinden biri olsa da akşamları keyifli vakit geçirebileceğiniz barlar da mevcut. Olimpos gece hayatı denince akla ilk gelen mekan Kadir’in Ağaç Evleri’nde yer alan Öküz Bar. Yaz gecelerinin en keyifli mekanlarından biri olan Öküz Bar’ın yanı sıra Hangar Bar’da da canlı müziğe doyabilir ve gece 00.00’a kadar arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz. Bence Olimpos akşamlarında yapılabilecek en güzel aktivite şarabınızı, biranızı alıp sahilde yıldızları seyretmek. Kulağınıza çalınan dalga sesleriyle birlikte sabaha kadar buradan ayrılmak istemeyeceksiniz…

Olimpos'un cam gibi denizi...
Olimpos’un cam gibi denizi…

Olimpos Tavsiyeleri

  • Olimpos fazla yeşillik ve bakir bir yer olduğu için sineği, böceği fazla. Bu yüzden yanınıza sinek kovucu getirmeniz iyi olur.
  • Olimpos Antik Kenti gezerken rehberini biri ‘yere otururken dikkat edin, bu mevsimde yılan çok olur dedi’ ve bende korku çanları çalmaya başladı. Bölgede sadece yılan değil akrep de oldukça fazlaymış. Çok şükür karşıma çıkmadı:)
  • Yanınızda kalacağınız gün kadar nakit para bulundurun, Çıralı tarafında sadece Akbank’ın ATM’si bulunuyor. Kredi kartına güvenmeyin, her yerde pos cihazı olmayabiliyor.
  • Deniz ayakkabısı olmadan denize girerseniz zorlanabilirsiniz, ayağınıza eziyet etmeyin.
  • Mutlaka sağlam bir çift spor ayakkabı getirin.
  • Topuklu ayakkabılarınızı ve şık elbiselerinizi getirip bavulunuzda ağırlık yapmayın. Birkaç şort, t-shirt ve terlik burası için en ideal kıyafetler. Biz iki gün boyunca makyaja bile ihtiyaç duymadık, doğallık buranın ruhunda var.
  • Yüksek faktörlü güneş kremi almayı unutmayın, yoksa Antalya’nın kavurucu güneşinde haşlanırsınız, mazallah:)
  • Olimpos’ta da Çıralı’da da her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz marketler mevcut. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar açıklar.
  • Şnorkeliniz varsa bavulunuza koyun derim, sualtını izleyebileceğiniz en güzel denizlerden biri Olimpos.
  • Olimpos Plajı’na en yakın WC Antik kentin giriş kısmında. Plajdan WC’ye ulaşmak için antik kent yolunu yürümeniz gerekiyor.
  • Olimpos’ta eczane de bulunmuyor, bu nedenle kullandığınız ilaç varsa yanınıza getirmeyi unutmayın.

*Seyahatlerimle ilgili daha fazla fotoğraf için beni seyahatimgeldi instagram hesabımdan da takip edebilirsiniz.

*Yazı veya konuyla ilgili kafanıza takılan bir şey mi var? Düşüncelerinizi yorumlara yazarsanız çok sevinirim:)

4.7 3 votes
Yazımı nasıl buldunuz?

Zeen Social Icons

Daha Fazla İçerik
roma
Roma İpuçları
11
0
Yazım hakkında merak ettiklerin varsa, hemen yorumla!x