Gaziantep Hisvahan

Gaziantep’in En İyi Mekanı: Hışvahan

550 yıllık tarihi bir handa romantik bir akşam yemeği yemek ya da Gaziantep mutfağından esintiler taşıyan kahvaltı sofrasında bulunmak ister misiniz? Gaziantep’in en eski hanı Hışvahan misafirlerini unutulmaz bir nostalji yolculuğuna çıkarıyor.

Şık dekorasyonu, yöresel lezzetlerin modern dokunuşlarla taçlandırıldığı menüsü ve keyifli ortamıyla Hışvahan Gaziantep mekanları arasında fark yaratan bir yere sahip. 

Hışvahan ile ilk tanışmamız Gaziantep gezimizde akşam bir şeyler içip keyifli vakit geçirecek mekan arayışı sonucu oldu. Kapıdan içeri girer girmez şehre farklı bir yenilik sunduğunu sizlere hissettiren bir mekan Hışvahan.

Burada geçirdiğimiz birkaç saat boyunca sanki Antep’te değil de İstanbul’da beş yıldızlı bir otelde gibiydik. Hışvahan’a neden “Gaziantep’in Çırağan’ı” dendiğini tanıdıkça çok daha iyi anladık.

Hışvahan Gaziantep seyahatimizi keyifli kılmasının yanı sıra bize iki iyi dost kazandırdı. Sevgili Akın ve Neslihan ile burada tanıştık. Akşamki muhabbetimiz sabah Hışvahan’daki kahvaltı masasında kaldığı yerden devam etti.

Hışvahan’ı Gaziantep’e kazandıran işletmecisi Mine Özmen ile de kahvaltıda tanışma fırsatı bulduk. Hoş sohbeti ile vaktin nasıl geçtiğini anlamamışken Mine Hanım tarafından ertesi gün düzenlenecek olan tadım gecesi etkinliğine davet edildik ve Hışvahan’ı dolu dolu yaşadık. 🙂 

svg%3E

Hışvahan aynı zamanda sadece Gaziantep’in değil Türkiye’nin en iyi butik otellerinden biri. Restaurant hizmetinin yanı sıra 10 odası olan Hışvahan butik bir otel. Her bir odası özenle dekore edilmiş, mobilyaların işlemeleri adeta hayranlık uyandırıyor. Yurt içi ve yurt dışında pek çok tasarım ödülüne aday gösterilen Hışvahan yabancıların da sıkça tercih ettiği konaklama yerleri arasında.

Gaziantep gezisi boyunca bana en çok sorulan yerlerden biri Hışvahan’dı. Ben de bu yazımda Gaziantep seyahati planlayanlar için Hışvahan’da kahvaltı, menü, fiyatlar ve ortam hakkında bilgiler paylaşmak istiyorum.

Gaziantep’in En Eski Hanı: Hışvahan

Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Hışvahan uzun yıllar pamuk kozalarının toplandığı yer olarak kullanılmış. İsmi de buradan geliyor; hışva pamuk kozası demekmiş. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde “Antep’in en meşhur hanı” olarak geçen Hışvahan aynı zamanda Gaziantep Kalesi ile komşu. 

svg%3E

Gaziantep Kalesi eteğinde konumlanan Hışvahan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Özmen ailesi tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilerek hem butik otel hem restoran olarak günümüze kazandırılan bir tarihi yapı. Anadolu mimarisinin izlerini modern dokunuşlarla birleştiren Hışvahan kapıdan girer girmez sizi bambaşka bir atmosfer ile karşılıyor. 

Hışvahan’ın girişinde en dikkat çeken detay ise 550 yıllık han kapısı. Tamamen orijinal olan tarihi kapı cam içinde muhafaza edilerek koruma altına alınmış. Burası aynı zamanda harika bir fotoğraf noktası. Hışvahan’da Develik ismi verilen restoran ile birlikte Susamhane adında sıra gecelerinin düzenlendiği ayrı bir bölüm de var. Bahar ve yaz aylarında gelirseniz Gaziantep Kalesi manzaralı avlusunda oturmak öyle keyifli ki…

Gaziantep Mekan Önerileri: Hışvahan Restaurant

İster sabah kahvaltısı, ister sevdiklerinizle birlikte şık bir akşam yemeği ya da akşam üzeri birkaç kadeh içki içmek için Hışvahan Gaziantep’in en popüler mekanlarından biri. Öyle ki akşam yemeği için öncesinden mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Gaziantep’in önde gelen iş insanlarının yanı sıra bürokratlar ve sanatçılar da Hışvahan’ı sıkça tercih ediyor. Düğün, nişan gibi organizasyonlar için de Hışvahan nokta atışı adreslerden biri. 

Hışvahan’a geldiğinizde ister Develik isimli iç kısımdaki restoranda, isterseniz avluda oturabilirsiniz. Develik Restaurant’ta Roma ve Osmanlı dönemine ait detaylar dikkat çekiyor. Tarihi Roma dönemine uzanan ve cam bölüm ile kaplanmış su sarnıcını mutlaka görmenizi öneririm.

İç kısımdaki önemli bir detay da sarnıcın üzerinde yer alan ve 5500 parça sedeften oluşan muhteşem yemek masası. Her detayı ile büyüleyen masanın motifleri Selçuklu döneminin izlerini taşıyor. 

svg%3E

Yüzlerce yıl öncesinde susamların dövülerek tahin elde edildiği Susamhane bölümü de kalabalık grupların yemek için tercih edebileceği en özel bölümlerden biri. Hışvahan Susamhane aynı zamanda sıra gecesi organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyor. Akustiği harika olan bu tarihi bölümde sıra gecesi eşliğinde eşsiz bir akşam geçirmek mümkün. 

Hışvahan Restaurant Menü 

Hışvahan’ın ağırlıklı olarak Antep yemeklerinden oluşan son derece zengin bir menüsü var. UNESCO koruması altına alınan Gaziantep mutfağından seçkin örneklerin sunulduğu Hışvahan’da dünya mutfaklarından farklı lezzetleri de denemeniz mümkün.

Antep ezmesi, soslu koruk, Arap köfte, şakşuka, mütebbel soğuk başlangıçlar arasında öne çıkarken zeytinyağında acılı biber ve süzme yoğurtla hazırlanan omaç, haşlama içli köfte, sarımsak soslu Antep peyniri ve Antep köftesi sıcak başlangıçlardan sadece birkaçı.

Gaziantep’in yöresel lezzetlerini denemek isteyenler için Hışvahan menüde yuvalama, analı kızlı, akıtma, ekşili ufak köfte, beyran, yoğurtlu kebap öne çıkıyor. Kuzu küşleme, kıyma kebabı, simit kebap, develik, kuzu tandır tercih edebileceğiniz et yemekleri arasında. 

Hışvahan’ın tatlı menüsü de oldukça zengin. Fırında katmer, bastık kızartması, Antep peynirli güveçte irmik helvası, çam sakızlı fırın sütlaç yemek sonrası sizi lezzet şölenine davet ediyor. 

Hışvahan’a geldiğinizde illa ki yemek yemeniz gerekmiyor. Bu tarihi atmosferin keyfini çıkararak çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Benim gibi kokteyl içmeyi seviyorsanız tavsiyem Martini, vodka, lime suyu, blue curacao, Malibu ile hazırlanan “Hışvahan”.

Cucumber Smash, Ameretto Sour, Daiquries, Espresso Martini, Margarita Hışvahan’ın öne çıkan kokteylleri arasında. Gaziantep’te içkili mekan arıyorsanız Hışvahan’ı listenize eklemenizi öneririm. 

Hışvahan Menü Fiyatları

Hışvahan’da soğuk başlangıçlar 35-50 TL aralığında, sıcak başlangıçlar 15-35 TL, yöresel yemekler 50-100 TL, kebaplar 90-120 TL aralığında. Tatlı fiyatları ise 50-60 TL civarında. Kahve çeşitleri 25-40 TL, kokteyller 80-100 TL. 

svg%3E

Hışvahan’da Kahvaltı

Gaziantep’te serpme kahvaltı yapmak isteyenler için de Hışvahan nokta atışı bir adres. Antep’in yöresel bakır tepsilerinde sunulan kahvaltı hem göze hem mideye hitap ediyor. Hışvahan’da kahvaltıyı öne çıkaran ise “Antep usulü kahvaltı” sunuyor oluşu. Ben en çok Antep peynirli pidesini beğendim, öyle ki bir tabak daha sipariş verdik. 🙂

Simit aşı denilen ince bulgur, salça ve soğan ile hazırlanan meze de kahvaltının yıldızıydı. Tahinli pide, pişi, omlet, maş fasulyesi, yöresel reçellerle tadına doyulmaz bir kahvaltı yaptık. Çay elbette sınırsızdı. Hışvahan’da kahvaltı ücreti kişi başı 90 TL idi. (Eylül 2021)

Gaziantep Hışvahan Tadım Etkinliği

Hışvahan’da tanıştığımız sevgili Mine Özmen’in davetiyle katılma şansı bulduğumuz tadım etkinliği tek kelime ile kusursuzdu. Gerek sunulan yemekler, gerek sofranın tasarımı adeta Michelin yıldızlı bir şef restoranında gibi hissettirdi.

Tadım menüsünde denediğimiz lezzetlere ayrı bir parantez açmak istiyorum. Portakallı fava, domates püresi eşliğinde biber soslu topik, vişne ekşili kısır damağımızda iz bırakacak kadar lezzetliydi. Baklava hamuruna sarılı kuzu tandır yanında balkabağı püresi ile servis edilirken kapanışı Antep peynirli ve fıstıklı irmik helvası ile yaptık. 

Hışvahan Gaziantep’te fark yaratan bir mekan. Bunu içeriye adımınızı atar atmaz hissediyorsunuz. İstanbul’un üst düzey mekanlarından birindeymişsiniz gibi. Eğer Gaziantep’te sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirmek, şık bir ambiyansta yemek yemek istiyorsanız Hışvahan’ı tavsiye ederim. Bir dahaki Gaziantep seyahatimde Hışvahan’da konaklamalı bir plan yapmak için sabırsızlanıyorum! 

Hışvahan Nerede?

Hışvahan Gaziantep’in Şahinbey Mahallesi’nde, Gaziantep Kalesi’nin yanı başında yer alıyor.

Adres: Handan Bey Sokak 23/1 Şahinbey- Gaziantep.

Gaziantep ile ilgili daha detaylı bilgileri Instagram @seyahatimgeldi hesabımda bulabilir, daha fazla gezi önerisi için beni takip edebilirsiniz.

Gaziantep seyahati planlıyorsanız bu içeriklerime de göz atmanızı öneririm:

0 0 votes
Yazımı nasıl buldunuz?

Zeen Social Icons

Daha Fazla İçerik
bodrum gezi rehberi 5
Bodrum Gezi Rehberi 2. Bölüm
1
0
Yazım hakkında merak ettiklerin varsa, hemen yorumla!x